Behandlingsmetoder

Hva er hypnoterapi/hypnose?

 

Hypnoterapi er en svært god behandlingsmetode. Ganske snart kan du være røykfri eller være kvitt angst og fobier eller andre problemer. Under behandlingen er du dypt avslappet, men likevel fullt bevisst og har full kontroll. Det er ikke søvn, men en tilstand av fokusert bevissthet. Du er i den samme tilstanden like før du sovner eller når du dagdrømmer. I denne tilstanden er det underbevisste sinnet åpent og mottakelig for suggesjoner, f.eks. når du vil forandre en feilprogrammering som at røyking er bra fordi en opplever en slags avslapping.

 

Behandlingen utføres sittende eller liggende i en god stol. I begynnelsen blir du ført inn i en behagelig avslapping. En bruker ordet «transe» om denne tilstanden. Etterpå følger den egentlige behandlingen med positive suggesjoner. Du vil huske alt etterpå og føle deg opplagt som etter en god "power-nap".

 

I hypnoterapi henvender vi oss til det underbevisste sinnet der oftest problemene med å få til ønskede endringer ligger. Målet er å få det bevisste sinnet og det underbevisste sinnet til å spille på lag slik at endringer skjer lett og naturlig uten indre kamp.

 

Behandling med hypnose er en svært kraftfull prosess, som har vært til hjelp for tusenvis av mennesker til å skape postive forandringer i livet. Hypnose er ikke kontroll av sinnet. Ingen, heller ikke den aller beste hypnoterapeut, kan få noen til å gå ned i vekt eller slutte å røyke hvis ikke personene vil det. De aller fleste klienter (men ikke alle) begynner å oppleve positiv forandring etter første sesjon og de aller fleste er ferdige etter 4-5 sesjoner. Noen problemer tar kortere tid, som f.eks. røyk- og snusslutt, neglebiting og søtsug.

 

MEN, det er du som er ansvarlig for de forandringene som skjer som et resultat av sesjonene. Dette er både bra og dårlig. Det er bra fordi det er du som skal ha æren for det du oppnår ved å bruke hypnoterapi, og denne erfaringen  kan hjelpe deg til å skape enda flere positive forandringer i livet ditt. Men,på den andre siden er det dårlig fordi jeg ikke kan garantere at ønsket forandring vil skje. Faktisk er dette slik i alle situasjoner hvor en profesjonell prøver å hjelpe deg. Der er alltid en menneskelig faktor. Leger kan ikke garantere at du blir frisk, lærere kan ikke garantere at du vil lære, advokater kan ikke garantere at du vil vinne en sak. Hva jeg kan garantere er at jeg skal gjøre mitt aller beste ut fra de teknikkene jeg har til rådighet og de kunnskapene og den lange erfaringen jeg har.

Alle medisinsk behandling, inkludert reduksjon eller seponering av medikamenter, må alltid skje i samarbeid med din lege.